Avaleht

Margit Lillak

Margit Lillak

Margit Lillak on sündinud 30. novembril 1974. aastal. Õppinud Tallinna 7. Keskkoolis ja Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumis. 1999. aastal lõpetas ta Eesti Kunstiakadeemia lavakujunduse erialal, seejärel töötas režissöörina animastuudios Multifilm. 2002. aastal omandas magistrikraadi Royal Holloway College'is mängufilmi stsenaristika erialal. Pärast seda teinud koostööd produktsioonifirmaga Allfilm. Teinud mitmeid lühidokumentaalfilme, nt „Ars Longa“ (2008), „Beebilõust“ (2009) ja „Pastacas“ (2009). Viimane pälvis peaauhinna EstDocs’i filmifestivalil Torontos (2010). 2012. aastal valmis tal esimene täispikk dokumentaalfilm „40+2 weeks“, mis keskendus režissööri enda lapseootusele ja kodusünnituseks valmistumisele. 2019. aastal järgnes täispikk dokumentaalfilm „Südamering“.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Südamering" Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator
Helioperaator
2012 "40+2 nädalat" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
Helioperaator
2009 "Beebilõust" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
Monteerija
2009 "Pastacas" Dokumentaalfilm Produtsent
Stsenarist
2008 "Ars longa" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
Helirežissöör
2007 "Georg " Mängufilm Rekvisiitor
2006 "Usaldus" Mängufilm Näitlejate valija
Režissööri I assistent
2003 "Lovesick" Mängufilm Kunstnik
2001 "Pambu-Peedu" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2000 "Nina-Jass ja Näpp-Mall" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm