Avaleht

Marje Jurtšenko

Marje Jurtšenko

Toimetaja ja režissöör Marje Jurtšenko on sündinud 7. mail 1977. aastal Pärnus. Ta lõpetas 1996 Noarootsi Gümnaasiumi ja õppis 1996–2000 Tallinna Pedagoogikaülikooli telerežii erialal (BA). Aastast  1998 töötanud  Eesti Televisioonis erinevatel  ametikohtadel, alates  2009. aastast ETV2 peatoimetaja. Toimetanud ning tootnud mitmeid filme ja telesaateid, mh juhtinud dokumentaalfilmide  projekti „Eesti lood”, mille raames toodetakse igal aastal kaksteist 30-minutist dokfilmi. Aastatel 2001–2008  aitas  korraldada  filmiturgu Baltic Event, mis toimub igal aastal Tallinnas ja on kujunenud oluliseks filmitootjate kohtumispaigaks. Alates 1. oktoobrist 2017 asub Marje Jurtšenko tööle ETV peatoimetajana.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2015 "Vaikuse kutse" Dokumentaalfilm Stsenarist
2013 "Suur-Sõjamäe" Dokumentaalfilm Toimetaja
2010 "Aeg on siin" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2008 "Generatsioon 0" Dokumentaalfilm Toimetaja
2008 "Taarka " Mängufilm Klapp
2007 "Kuhu põgenevad hinged " Mängufilm Toimetaja
2005 "Malev " Mängufilm Klapp
2005 "Stiilipidu " Mängufilm episood
2005 "Värvivalgus" Dokumentaalfilm Toimetaja
2004 "Nikolai Kormašov ja vene ikoon" Dokumentaalfilm Produtsent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm