Avaleht » Filmitegijad

Erik Põllumaa

Erik Põllumaa

Operaator Erik Põllumaa on sündinud 11. jaanuaril 1985 Tartus. Ta lõpetas 2004 Tartu Miina Härma Gümnaasiumi. Õppinud 2004–2005 Tartu Ülikoolis materjaliteadust, 2006–2012 Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis operaatoritöö erialal. Läbitud koolitusi: Kodak & Arri workshop: Stop by – Shoot film (2008), Budapest Cinematography Masterclass as Scholar (2009), Tridoc Documentary Workshop, Bulgary (2010), Camerimage (2009, 2011). On teinud operaatorina koostööd mitmete filmitootmisettevõtetega.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2023 "Päikeseaeg" Dokumentaalfilm Operaator
2023 "Pimeala" Mängufilm Operaator-lavastaja
2023 "Tume paradiis" Mängufilm Operaator
2021 "Homme saabub paradiis" Dokumentaalfilm Operaator
2021 "Vaino Vahingu päevaraamat" Dokumentaalfilm Operaator
Värvimääraja
2020 "Rain " Mängufilm Operaator
2020 "Üht kaotust igavesti kandsin" Dokumentaalfilm Lisavõtete operaator
2019 "Jeesus juhatab Sind kiirteele" Mängufilm Operaator
2019 "Marju Lepajõe. Päevade sõnad" Dokumentaalfilm Operaator
Pilditöötleja
2019 "Skandinaavia vaikus" Mängufilm Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm