Avaleht » Filmitegijad

Laine Mägi

Laine Mägi

Näitleja Laine Mägi on sündinud 3. veebruaril 1959. aastal Kehras. Ta õppis aastatel 1969–1973 Tallinna Koreograafiakoolis, 1977. aastal lõpetas Tallinna 32. Keskkooli ja 1982. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi Lavakunstikateedri X lennu (kursusejuhendaja Aarne Üksküla). Laine Mägi töötas 1976–1981 baar-varietee Tallinn tantsijana. Peale lavakooli lõpetamist siirdus ta Pärnusse, kus töötas 1982–1999 Endla teatris näitlejana. Ta asutas 1989. aastal Pärnus tantsutrupi Lancy ja 1996 eratantsukooli. Alates 1993. aastast on Mägi Eesti Muusikaakadeemia Kõrgema Lavakunstikooli tantsu- ja lavalise liikumise õppejõud, 1998. aastast dotsent, alates 1999. aastast Eesti Draamateatri näitleja.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2023 "Meisterkokk Mary" Animafilmid Naiskohtunik
2022 "(Ära) vaata" Tudengifilmid Lea
2021 "Öölapsed " Mängufilmid Liisi ema
2021 "Sandra saab tööd" Mängufilmid Pangatöötaja
2020 "Rain " Mängufilmid Marju
2019 "EnsV" Teleseriaalid Sirje Aavik
2018 "Pank " Teleseriaalid
2018 "Tuliliilia " Mängufilmid Günekoloog 2
2016 "Perekonnavaled" Mängufilmid Rita
2016 "Teesklejad" Mängufilmid Naabrinaine

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm