Avaleht » Filmitegijad

Rein Kotov

Rein Kotov

Filmioperaator, -režissöör ja -monteerija Rein Kotov on sündinud 17. veebruaril 1965 Raasikul, Harjumaal. Ta on lõpetanud 1983. aastal Tallinna 7. Keskkooli ja 1991. aastal Üleliidulise Riikliku Kinematograafia Instituudi (VGIK) operaatori erialal. 1985–93 töötas ta Tallinnfilmis operaatori assistendina ja mängufilmide operaatorina, pärast seda on seotud eeskätt Allfilmiga, kuid teinud koostööd ka teiste stuudiotega.

Vaata intervjuud: Intervjuu Rein Kotoviga

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2023 "Kaks meest rongis ja keegi veel..." Mängufilm
Muud liigitused
Operaator
2022 "2 tundi õnneni" Dokumentaalfilm Operaator
Helioperaator
Värvimääraja
2022 "Kalev" Mängufilm Operaator
Monteerija
2021 "Sea aasta" Dokumentaalfilm Operaator
Värvimääraja
2019 "Tõde ja õigus" Mängufilm Operaator
Järeltöötluse produtsent
2018 "Seltsimees laps " Mängufilm Operaator
2017 "14 käänet" Dokumentaalfilm Operaator
2017 "Kümme, üheksakümmend" Dokumentaalfilm Operaator
2016 "Luuraja ja luuletaja" Mängufilm Operaator
2015 "1944" Mängufilm Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm