Avaleht

Ago-Endrik Kerge

Ago-Endrik Kerge

Lavastaja, ballettmeister, tantsija ja näitleja Ago-Endrik Kerge on sündinud 8. aprillil 1939. aastal Tallinnas. Ta õppis 1948–1959 Tallinnas Eesti Riiklikus Koreograafilises Koolis (Kalju Saarekese klassis). Töötas 1959–1967 balletisolistina Estonia teatris ning 1967–1969 balletisolisti ja peaballettmeistrina Leningradi Music Hallis. Neil aastail tegutses samas näitlejana Eino Baskin ning sealse varietee staar oli Ülle Ulla. Tantsijana esines Kerge külalisetendustel Soomes, Prantsusmaal, Kuubal, Šveitsis, Indias, Nepaalis, Venemaal ja mujal. Seejärel pöördus ta tagasi Estoniasse, kus tantsis aastatel 1969–1976. Tantsijakarjääri kõrvalt lõpetas ta 1976. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri VII lennu (kursuse juhendaja Voldemar Panso) ja asus tööle näitejuht-lavastajana Tallinna Riiklikku Akadeemilisse Draamateatrisse. 1982–1984 oli ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Klassikokkutulek 3: Ristiisad" Mängufilm Äi
2000 "Nota bene! Teatriluulud" Teleseriaal Režissöör
1995 "Wikmani poisid " Teleseriaal piiskop
1993 "Õnne 13" Teleseriaal Einar Karmik
1992 "Need vanad armastuskirjad" Telemängufilm Kindral
1988 "Narva kosk I jagu" Telemängufilm Režissöör Avloi
1988 "Narva kosk II jagu" Telemängufilm Režissöör Avloi
1986 "Saja aasta pärast mais " Mängufilm Välisminister Piip
1986 "Võtmeküsimus" Telemängufilm Režissöör
1985 "Kahe kodu ballaad I jagu" Telemängufilm Režissöör Priidik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm