Avaleht

Margit Keerdo

Margit Keerdo

Vaata ka Margit Keerdo-Dawson

Margit Keerdo-Dawson on töötanud filmi alal alates 1998. aastast, kui Tallinnas filmiti Ameerika-Vene-Eesti koostöös filmi “Virtuoos”. Ta on töötanud tootmisassistendina, režissööri assistendina lühifilmidel ja täispikkadel filmidel, filminud operaatorina dokumentaalfilme ning kirjutanud ja lavastanud lühimängufilme. Stsenaariumitoimetamisega alustas 2003. aastal, alates 2007. aastast on ta olnud Eesti Filmi Sihtasutuse / EFI juures sõltumatu stsenaariumiekspert. Hetkel töötab stsenaristi ja toimetajana ning on Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudis (BFM) täiskohaga stsenaristika eriala õppejõud. Ta on 2018. aastal loodud Eesti Stsenaristide Gildi üks asutajaliikmetest ning juhatuse esimees.

Haridus: BA operaator-režissööri erialal (Tallinna Ülikool, 2005), MA stsenaristika erialal (Leeds Metropolitan Ülikool, ...

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2016 "Polaarpoiss" Mängufilm Stsenaariumi konsultant
2015 "Mängime (Let’s play)" Tudengifilm Stsenaariumi konsultant
2015 "Unditund" Dokumentaalfilm Tõlkija
2011 "Täitsa lõpp " Mängufilm Stsenarist
Juhendaja
2008 "Teine tulemine" Mängufilm Režissööri I assistent
2007 "Indigo tuba" Mängufilm Konsultant
2006 "Kaks enne ühte" Tudengifilm Stsenarist
2006 "Ruudi " Mängufilm Režissööri assistent
2005 "Filmi valmimine: Röövlirahnu Martin" Dokumentaalfilm Režissöör
2005 "Sagedused" Tudengifilm Režissööri I assistent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm