Avaleht

Salme-Riine Uibo

Salme-Riine Uibo

Telerežissöör Salme-Riine Uibo on sündinud 1. augustil 1980. aastal Tallinnas. Ta on õppinud Tallinna 7. Keskkoolis (praegune Inglise Kolledž), kõrghariduse omandanud Tallinna Pedagoogikaülikoolis telerežii erialal ning täiendanud end magistriõppes Eesti Muusikaakadeemia Kõrgemas lavakoolis. Eesti Televisioonis on Uibo lavastanud peamiselt lastesaateid ("Buratino tegutseb jälle", "Lumejänesed", "Saame kokku Tomi juures"). Ta on olnud ka mitmete otseülekannete režissöör ja assistent. Režissööri assistendina on ta tegev olnud mitmete filmide juures: "Püha Tõnu kiusamine" (2009), „Kirjad inglile“ (2011), „Free Range“ (2013), "Risttuules" (2014),“Mehetapja/Süütu/Vari“ (2017), „November“ (2017) jm. 2018. aastal pälvis ta Eesti Kultuurkapitali audiovisuaalse kunsti sihtkapitali taustajõu preemia hinnalise töö eest filmide “Mehetapja / Süütu ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Põrgu Jaan" Mängufilm Režissööri I assistent
Näitlejate valija
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Režissööri I assistent
2017 "November " Mängufilm Näitlejate valija
2014 "Ivanipäev" Mängufilm Massitseenide režissöör
2014 "Risttuules" Mängufilm Režissööri I assistent
2014 "Viimane võmm" Teleseriaal Mari Hakel
2013 "Free Range" Mängufilm Režissööri assistent
2013 "Kolm" Tudengifilm Režissööri I assistent
2013 "Olga" Tudengifilm
Mängufilm
Režissööri I assistent
2013 "Tupsu" Tudengifilm
Mängufilm
Režissööri assistent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm