Avaleht

Maiken Schmidt

Maiken Schmidt

Näitleja Maiken Schmidt on sündinud 17. aprillil 1985. Ta lõpetas aastal 2003 Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi, 2006 Tallinna Ülikooli koreograafia osakonna ja aastal 2012 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli XXV lennu (kursuse juhendaja Elmo Nüganen). Aastast 2012 Tallinna Linnateatri näitleja. Mänginud mitmetes filmides, 2017. aastal kehastas peategelast Priit Pääsukese täispikas mängufilmis "Keti lõpp". 2019. aastal esilinastunud „Tões ja õiguses“ (rež. Tanel Toom) on tal täita Vargamäe Krõõda roll.

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Tõde ja õigus" Mängufilm Krõõt
2018 "Mihkel " Mängufilm
2018 "Pank " Teleseriaal Nordpanga teller
2017 "Keti lõpp " Mängufilm Teenindaja
2017 "Sõda" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2015 "1944" Mängufilm Aino Tammik
2015 "Nadja" Tudengifilm Nadja
2013 "Kevad à la carte" Tudengifilm Aliide
2012 "Deemonid" Mängufilm Klienditeenindaja
2012 "Päikese poole" Teleseriaal Älis

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm