Avaleht

Ragne Veensalu

Ragne Veensalu

Näitleja Ragne Veensalu on sündinud 18. novembril 1986. aastal Tallinnas. Ta on õppinud Vanalinna Hariduskolleegiumi teatriharus ning 2011. aastal lõpetanud Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia näitleja erialal. Töötab alates 2012. aastast Von Krahli Teatris. Peale teatritöö mänginud filmides. 2007. aastal tegi filmidebüüdi peaosaga Rainer Sarneti täispikas noorteteemalises mängufilmis „Kuhu põgenevad hinged“. Selle rolli eest pälvis Küprose rahvusvahelisel filmifestivalil parima naisnäitleja preemia. 2011. aastal järgnes roll Rainer Sarneti F. Dostojevski ainetel lavastatud mängufilmis „Idioot“ ja 2012. aastal Andres Maimiku ja Rain Tolgi telemängufilmis „Umbkotid“. 2015. aastast mängib üht peaosalist TV-sarjas „Kättemaksukontor“.  

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Päeva Printsess" Tudengifilm Bibi
2019 "Vanamehe film " Animafilm Külaelanik 3 (hääl)
2015 "Krista lood" Teleseriaal
2012 "Umbkotid" Telemängufilm Mari Veensalu
2011 "Idioot" Mängufilm Aglaja
2009 "Kättemaksukontor" Teleseriaal Luna Haab
2007 "Kuhu põgenevad hinged " Mängufilm Ann

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm