Avaleht

Lauri-Dag Tüür

Helilooja ja muusik Lauri-Dag Tüür on sündinud 18. märtsil 1981 Tallinnas helilooja Erkki-Sven Tüüri pojana. Lõpetas 2008 Eesti Muusikaakadeemias elektronmuusika ja kompositsiooni eriala ning jätkab õpinguid kompositsiooni magistriõppes. Ta on kirjutanud muusikat erinevatele filmidele, Marianne Kõrveri teatridebüüdile "Madame Bovary" (2011) ning Kaja Lindali ja Mari Mägi interaktiivsele labürintlavastusele "Ogalik" (2012). Kitarristina on Lauri-Dag Tüür tegutsenud bändides Loom, Luarvik Luarvik ja Melmac, alates 2010. aastast annab ta kontserte oma sooloprojektiga.



Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2021 "DeStudio. Pohmelus" Dokumentaalfilm Helirežissöör
2021 "Olev Subbi. Elu kuues peatükis" Dokumentaalfilm Helirežissöör
2020 "Kunst on ainuke pääsetee" Dokumentaalfilm Helilooja
Helirežissöör
2018 "Tõnu Kõrvits. Lageda laulud" Dokumentaalfilm Helirežissöör
Helioperaator
2017 "Litsid" Teleseriaal Helioperaator
2017 "Perpetuum mobile ja piiritud hinged " Dokumentaalfilm Helilooja
Helioperaator
2017 "Täideviija" Dokumentaalfilm Helilooja
2016 "Vigala Sass - viimased lindid" Dokumentaalfilm Helilooja
2014 "Lained ja võnked" Dokumentaalfilm Helilooja
Helioperaator
2013 "Ühendav usk" Dokumentaalfilm Helilooja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm