Avaleht

Tõnis Kask

Tõnis Kask

Telerežissöör ning mängu- ja dokumentaalfilmide lavastaja Tõnis Kask on sündis 2. detsembril 1929 Viljandimaal Tarvastu vallas talupidajate pojana. 1949 lõpetas ta Viljandi 2. Keskkooli, 1953 Moskvas A. Lunatšarski nimelise Riikliku Teatrikunstiinstituudi (GITIS) eesti stuudio ning 1962–64 osales täiendõppel sama instituudi kõrgematel kursustel (televisiooniteooria eriala).

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2008 "Pimedad aknad" Telemängufilm Režissöör
2006 "Reekviem rukkile? " Dokumentaalfilm Režissöör
1993 "Õnne 13" Teleseriaal Režissöör
1993 "Talujutud maa ja taeva vahel" Dokumentaalfilm Režissöör
1992 "Aita mind sadulasse " Muud liigitused
Dokumentaalfilm
Režissöör
1992 "Uurimusfilm doktor Enn Vetemaa märkmeraamatute põhjal "Eesti näkid"" Telemängufilm Naiadoloog, professor
1991 "Vana mees tahab koju " Reklaamfilm Režissöör
1991 "Vana mees tahab koju " Telemängufilm Režissöör
1990 "Kaugete aegade lugu" Dokumentaalfilm Režissöör
1989 "Kaugel, ookeani serval" Dokumentaalfilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm