Avaleht

Asko Kase

Asko Kase

Tele- ja filmirežissöör Asko Kase on sündinud 26. veebruaril 1979. aastal Tallinnas. Ta õppis Tallinna 20. Keskkoolis, lõpetas 1997. aastal Tallinna Bakalaureuse Gümnaasiumi ja õppis seejärel aasta Akadeemia Nordi kolledžis õigusteadust ja majandust. Gümnaasiumi ajal tegi Kase ka oma esimesed filmikatsetused Olev Viitmaa juures Kullo Huvikeskuses. 1998–2004 õppis Tallinna Pedagoogikaülikoolis telerežii erialal, lõputööks valmis eksperimentaalne lühimängufilm „Kooma“ (2004). 2001–2002 tegi saatesarju Eesti Televisioonile („Animatsoon“, 2001; „Kulturg“, 2002), Kanal 2-le („Üle mõistuse“, 2001, ; „Mõtlejad“, „Promenaad“, mõlemad 2005) ning oli Allfilmi dokumentaalsarja „Rolling Estonians“ (2002–2004) montaažirežissöör. Sügisel 2006 alustas Kase magistriõpinguid Balti Filmi- ja Meediakoolis. Kool jäi pooleli, kuna tuli produtsent ...

Loe edasi

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2013 "Kuumad naised vabast tahtest" Dokumentaalfilm Operaator
2009 "Baruto - tõlkes kaduma läinud" Dokumentaalfilm Operaator
2009 "Disko ja tuumasõda" Dokumentaalfilm II operaator
2008 "Detsembrikuumus " Mängufilm Režissöör
2008 "Katkised suhted" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
Dialoogi autor
Monteerija
Toimetaja
2008 "Lotmani maailm" Dokumentaalfilm Monteerija assistent
2007 "Kinnunen " Mängufilm Režissööri I assistent
2007 "Kõige koledam taldrik" Tudengifilm Produtsent
Stsenarist
Operaator
Monteerija
Toimetaja
2007 "Vastutuulesaal" Dokumentaalfilm Operaator
2007 "Veri" Tudengifilm Režissööri assistent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm