Avaleht

Leo Karpin

Tele- ja filmirežissöör Leo Karpin sündis 19. augustil 1946. aastal. Õppis 1963-1967 Tartu Ülikoolis ajalugu. Eesti Televisioonis alustas tööd 1960. aastatel Aktuaalse Kaamera assistendina. Tegi muuhulgas kaastööd Kesktelevisoonile ("Kutsuv tuluke") ning oli mitmete muusikafilmide ja -saadete režissöör, 1972 oli Karpin üks ETV saatesarja „Kaks takti ette” algatajaid ja 1993–2002 oli ta tegev Eurovisiooni lauluvõistluse saadetega. Teletöö lõpuperioodil oli saatesarja "Klaver põõsas" režissöör. Karpin töötas ETV-s 2002. aastani, hiljem tegutses eraettevõtjana. Leo Karpin suri 3. novembril 2014. aastal raske haiguse järel.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1986 "Anne Veski" Muusikafilm Režissöör
Stsenarist
1984 "Läänemere tuuled" Muusikafilm Režissöör
1982 "Teisikud" Telemängufilm
Muusikafilm
Režissöör
1981 "Jaak Joala" Muusikafilm Režissöör
1981 "Regatirütmid" Muusikafilm Režissöör
Stsenarist
1979 "Olümpiaregati tähed" Muusikafilm Režissöör
Stsenarist
1978 "Džäss - 78" Muusikafilm Režissöör
1972 "Päev keemiata" Dokumentaalfilm Režissöör
1971 "Mängib Abi Zeider" Muusikafilm Režissöör
1970 "Duett-duell" Muusikafilm Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm