Avaleht

Mart Otsa

Mart Otsa

Vt ka Mart Kessel-Otsa

Mart Kessel-Otsa on sündinud 11. veebruaril 1953. aastal. Ta on lõpetanud Tallinna Muusikakooli ja Tallinna Riikliku Konservatooriumi löökpillide erialal, seejärel õppinud kaks kursust Lepo Sumera kompositsiooniklassis. Aastatel 1983–1994 töötas Tallinnfilmis helioperaatorina, alates 1994. aastast vabakutseline helirežissöör. Osalenud enam kui 120 filmi heli loomisel. Tema tööd tunnustas Eesti Kultuurkapital 2019. aasta audiovisuaalse kunsti sihtkapitali taustajõu preemiaga – "helimees, kelle osalus filmis peab otsekui märkamatuks jääma, kuid kelle panuse puudumist me kohe märkaks".

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Südamering" Dokumentaalfilm Helioperaator
2018 "Miks ma siis ei lähe?" Dokumentaalfilm Helioperaator
2017 "Heleni sünnipäev" Mängufilm Helioperaator
2017 "Tabamata Ime " Dokumentaalfilm Helirežissöör platsil
2016 "Täna mängime sõda" Dokumentaalfilm Helioperaator
2015 "Keeris" Teleseriaal Helirežissöör
2013 "Kuumad naised vabast tahtest" Dokumentaalfilm Helirežissöör
2012 "Eesti filmi sajandipidu" Tudengifilm Helirežissöör platsil
2012 "Kabaree" Dokumentaalfilm Helirežissöör
2012 "Süvahavva" Teleseriaal Helioperaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm