Avaleht

Olev Remsu

Olev Remsu

Vt ka Olev Remsujev

Kirjanik, režissöör ja filmidramaturgia õppejõud Olev Remsu on sündinud 1. novembril 1947. aastal Tartus. Ta lõpetas 1966. aastal Tammsaare-nimelise Tartu 1. Keskkooli (praegune Hugo Treffneri Gümnaasium) ja 1972 Tartu ülikooli ajakirjanduse erialal. Aastatel 1979–1982 õppis Moskvas Kõrgematel Stsenaristide ja Režissööride Kursustel filmidramaturgiat. Töötanud mitmete ajalehtede juures, olnud Tallinnfilmis animafilmide vanemtoimetaja, tegutsenud ka rahvusvahelise vaatlejana valimistel ja sõjakolletes.

Vaata intervjuud: Intervjuu Olev Remsuga

 

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2005 "Nagu noor jumal" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2003 "Paljajalu mustal mullal ehk orjus Eestis" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2002 "Uuesti elus" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
1998 "Eesti Rahvusraamatukogu" Muud liigitused Stsenarist
1997 "Mu elu on avatud raamat" Dokumentaalfilm Stsenarist
1994 "Tulivesi " Mängufilm Dialoogi autor
1984 "Aeg maha" Animafilm Toimetaja
1984 "Kalle ja Koll" Animafilm
Muud liigitused
Toimetaja
1984 "Naerupall" Animafilm Toimetaja
1984 "Tähemõrsja" Animafilm Toimetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm