Avaleht

Villu Kangur

Villu Kangur

Näitleja, luuletaja, tõlkija ja stsenarist Villu Kangur on sündinud 27. novembril 1957. aastal Pärnus. Ta lõpetas 1976. aastal Pärnu 2. Keskkooli. Olnud 1976–79 Draamateatri lavatööline ja administraator, 1979–82 Noorsooteatri administraator ja 1982–92 näitleja, 1993–2002 Eesti Ekspressi toimetaja, hiljem vabakutseline. Villu Kangur on kirjutanud luuletusi ja laulutekste, sh näidenditele ja filmidele ning libreto ja laulutekstid Tõnu Raadiku muusikalile „Puhh”, Tõnis Kaumanni lasteooperile „Mina – Napoleon!” ja Aivar Joonase rokkooperile „Thori Vasar”, tegutsenud ka telestsenaristina („ENSV”, aastast 2010, koos Gert Kiileriga). Tõlkinud (peamiselt koos Tõnu Ojaga) näidendeid ja muusikale. Avaldanud kultuuripublitsistikat.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Põrgu Jaan" Mängufilm Jakup
2015 "Mustad lesed" Teleseriaal Antiigikaupmees
2014 "A ja B" Teleseriaal Stsenarist
2013 "Kaardimaja" Tudengifilm Björn
2010 "ENSV" Teleseriaal Stsenarist arst sõjakomissariaadis
2005 "Hajameelselt abielus" Teleseriaal Stsenarist
1993 "Salmonid" Teleseriaal Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm