Avaleht

Guido Kangur

Guido Kangur

Näitleja Guido Kangur on sündinud 9. juunil 1956. aastal Kohtla-Järvel. Ta lõpetas 1975. aastal Kesleri-nimelise Kohtla-Järve Keskkooli ja 1980. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri IX lennu (kursuse juhendaja Merle Karusoo). Töötanud 1980–1992 Noorsooteatris ja aastast 1992 Draamateatris. Teatritöö kõrval mänginud filmides, nt „Aida” (1999, Lege Artis Film, parima meeskõrvalosatäitja preemia Jūrmala filmifestivalil Balti Pärl 2000), „Nimed marmortahvlil”  (2002, Taska Film, Matila Röhr Productions), „Ruudi” (2006, Allfilm), „Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta” (2011, Kuukulgur Film); telelavastustes („Onu Tik-Taki seiklused”, 1981; „Mona Lisa”, 1983; „Vigased pruudid”, 1989; „Squirrel”, 1990), telesarjades („Salmonid”, 1993–95; „V.E.R.I.”, 1995–97; „Nota bene! Teatriluulud”, 2000; „Tuulepealne maa”, 2008; „Kodu ...

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2022 "Kuulsuse narrid" Mängufilm Poemüüja
2020 "Salmonid. 25 aastat hiljem " Mängufilm
2020 "Vee peal " Mängufilm
2018 "Õigus õnnele" Mängufilm
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Kaitseliitlane (Vari)
2015 "Ta lendab mesipuu poole" Tudengifilm Teksti lugeja
2015 "Üheotsapilet" Teleseriaal
2013 "Elavad pildid" Mängufilm Raamatupidaja Hirsch
2012 "Elu keset linna" Teleseriaal Lembit
2012 "Sein" Tudengifilm Mees

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm