Avaleht

Kristina Norman

Kristina Norman

Kunstnik ja dokumentalist Kristina Norman on sündinud 17. septembril 1979. aastal Tallinnas. Ta on õppinud 1992-1996 Tallinna Kunstikoolis, 1998-2003 Eesti Kunstiakadeemias graafikat (BA), 2005–2010 samas vabade kunstide erialal (MA), praegu Eesti Kunstiakadeemia doktoriõppes, teemaks empiirilisel kunstikogemusel põhinev uurimus mälukollektiivide konkurentsist postsovjetlikul kultuurimaastikul. Norman on töötanud aastatel 1997-2008 Tallinna Kunstikoolis õpetajana ja seejärel teinud dokumentaalfilme produktsioonifirmades Rühm Pluss Null ja In-Ruum OÜ. Alates 2004. aastast astunud üles isikunäitustega ja 2001. aastast osalenud arvukatel rühmanäitustel. Kristina Norman pälvis rohkelt tähelepanu oma Eestit 2009. aasta Veneetsia biennaalil esindanud Kuldsõduri projektiga „After-War“. Tema looming ongi kantud peamiselt ajaloolistest, poliitilistest ja ideoloogilistest paradoksidest, mis iseloomustavad ...

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Jagada või mitte jagada " Dokumentaalfilm Tõlkija
2019 "Lasnamäe kõplajad" Dokumentaalfilm Helioperaator
2017 "Pagulasega elutoas" Dokumentaalfilm Režissöör
2016 "Täna mängime sõda" Dokumentaalfilm Plakatikunstnik
Tõlkija
2016 "Üksikud" Dokumentaalfilm Helioperaator
2014 "PMR" Dokumentaalfilm Režissöör
Helirežissöör
II operaator
Tõlkija
2012 "Üleloetud inimesed" Dokumentaalfilm Toimetaja
Tõlkija
2011 "Et meeldiks kõigile" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
Helioperaator
2008 "Aljoša" Dokumentaalfilm Operaator
Helioperaator
2007 "Pronksöö: Vene mäss Tallinnas" Dokumentaalfilm Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm