Avaleht

Mait Laas

Mait Laas

Produtsent, stsenarist, kunstnik ja režissöör Mait Laas on sündinud 4. augustil 1970 Tallinnas. Õppis Tallinna 46. Keskkooli kunstiklassis, seejärel 1988–1993 Tallinna Pedagoogilises Instituudis kunstiõpetuse erialal ja näitejuhtimise lisaerialal. Diplomitööks tundus ainuvõimaliku lahendusena ühendada kunstiõpetus näitejuhtimisega, seega kirjutas Laas animaloo ja läks sellega nukustuudiosse, kus anti lahkesti kaamera ja filmilint. Valmis lamenukk- ja klaasimaalitehnikas viieminutine “Ja õitseski…” (1993). Filmi juures aitasid kaasa operaator Urmas Jõemees ja nukujuht Aarne Ahi. Diplomi sai Mait Laas cum laude.

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Miriam järve ääres" Animafilm Idee
2016 "Mees ja naine" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
2016 "Miriami kana unistus" Animafilm Idee
2015 "Miriami kodutu koer" Animafilm Idee
2013 "Lisa Limone ja Maroc Orange: tormakas armulugu" Animafilm Režissöör
Kunstnik
Monteerija
2013 "Miriami tuulelohe" Animafilm Idee
2012 "Miriami köögikombain" Animafilm Idee
2012 "Miriami rohelised täpid" Animafilm Idee
2009 "Miriami katkine pilt" Animafilm Idee
2008 "Aja meistrid" Animafilm
Dokumentaalfilm
Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
Kunstnik
Monteerija
Teksti lugeja
Värvimääraja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm