Avaleht

Eino Tandre

Levimuusik (löökpillimängija), telerežissöör ja psühholoog Eino Tandre on sündinud 8. detsembril 1941 Tallinnas. Ta lõpetas 1960 Tallinna 22. Keskkooli, 1965 Tallinna Muusikakooli oboe- ja puhkpilliorkestri dirigeerimise erialal, 1979 Ed. Vilde nimelise Tallinna Pedagoogilise Instituudi näitejuhtimise erialal ja 1983 Tartu Riikliku Ülikooli psühholoogia erialal. 1965–70 õppis Tandre Tallinna Riiklikus Konservatooriumi kaugõppes oboed ja 1970–72 puhkpilliorkestri dirigeerimist. Televisioonis töötas ta 1960–2000, algul lavamehena ja liikuva ülekandejaama tehnikuna, 1964. aastast  režissööri assistendina ja 1968. aastast muusika- ja meelelahutussaadete režissöörina.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2012 "Deemonid" Mängufilm Joko onu
1976 "Georg Ots ja operett" Muusikafilm Režissöör
Stsenarist
1975 "Georg Ots ja ooper" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1973 "Kaks aariat" Muusikafilm Režissöör
1971 "Eugen Kapp" Dokumentaalfilm Režissöör
1971 "Noored muusikud" Muusikafilm Režissöör
"Eugen Kapp ETV-s aastatel 1977/1978" Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm