Avaleht

Karl Kello

Filmilavastaja, toimetaja, ajakirjanik ja kultuuriloolane Karl Kello on sündinud 26. aprillil 1950. aastal Rakveres. Ta lõpetas 1973. aastal Tartu Riikliku Ülikooli eesti filoloogia ajakirjanduse eriharu. Töötas 1973–1979 Tallinnfilmis ja 1980–1992 Eesti Reklaamfilmis toimetaja ja režissöörina, hiljem reklaamifirmas AGE ja Eesti Päevalehes. Samuti olnud toimetaja Õpetajate Lehes ja ajakirjas Haridus. Avaldanud rohkesti populaarteaduslikke artikleid. 1992. aastal uuris Kello Kesk-Euroopa Ülikooli toetusel taani, rootsi, soome ja eesti kirikukunsti, 1996. aastal sai ta Tartu Ülikooli teadustööde võistlusel preemia uurimuse eest, mis käsitles alles lugema õppinud maarahva maailmapilti võrdlevalt uues testamendis kajastuvaga. Ajakirjas Haridus on ta muu hulgas avaldanud pikema kirjutistesarja sümbolitest ja ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2001 "Kuuekümnendad 1956-1968" Dokumentaalfilm Režissöör
2001 "Narr Jumala kojas" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2000 "Eesti lähimineviku okupatsioonid: Sõda ja Saksa aeg 1941-1944" Dokumentaalfilm Režissöör
2000 "Eesti lähimineviku okupatsioonid: Stalinismi aeg 1950-1956" Dokumentaalfilm Režissöör
2000 "Sõda ja Saksa aeg 1941-1944" Dokumentaalfilm Režissöör
1999 "Eesti lähimineviku okupatsioonid: Esimene punane aasta 1940-1941" Dokumentaalfilm Režissöör
1999 "Esimene punane aasta 1940-1941" Dokumentaalfilm Režissöör
1999 "Phaetonit otsides" Dokumentaalfilm Režissöör
Produtsent
1992 "Tallinna ajaloost" Muud liigitused
Dokumentaalfilm
Režissöör
Stsenarist
1991 "Saaremaal sada imeta" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm