Avaleht

Arvo Kruusement

Arvo Kruusement

Filmilavastaja, stsenarist ja näitleja Arvo Kruusement on sündinud 20. aprillil 1928 Lääne-Virumaal Undla vallas Hulja külas talupidajate pojana. 1942 lõpetas ta Kadrina algkooli, 1947 Rakvere Kaubanduskeskkooli (hilisema nimega Rakvere Arve- ja Plaanindustehnikumi) ja 1953 Moskvas A. Lunatšarski nimelise Riikliku Teatrikunstiinstituudi (GITIS) Eesti stuudio; GITISele eelnes poolteist aastat õpinguid Tallinna Teatriinstituudis (1947–48). 1953–59 töötas Kruusement V. Kingissepa nimelises TRA Draamateatris näitlejana, seejärel praktiseeris lavastamist režissöör-stažöörina Leningradi M. Gorki nimelise Riikliku Akadeemilise Suure Draamateatri peanäitejuhi Georgi Tovstonogovi juures. 1962–64 oli ta ametis Lydia Koidula nimelises Pärnu Draamateatris, algul lavastajana, siis peanäitejuhina. 1965–91 töötas Kruusement režissöörina stuudios Tallinnfilm, on lavastanud ka televisioonis. ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2008 "Fritsud ja blondiinid" Dokumentaalfilm mängib iseennast
2006 "Vana daami visiit " Mängufilm Claire’i abikaasa
1990 "Sügis " Mängufilm Režissöör
1990 "Sügis " Reklaamfilm Režissöör
1987 "Metsluiged" Mängufilm Kojaülem
1987 "Tants aurukatla ümber I jagu" Telemängufilm Kirikuõpetaja
1986 "Saja aasta pärast mais " Mängufilm Jaan Tõnisson
1985 "Bande " Mängufilm Režissöör
1983 "Ehitaja" Dokumentaalfilm Režissöör
1983 "Olümpiaeelsed portreed" Muud liigitused Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm