Avaleht

Jaan Tootsen

Jaan Tootsen

Ajakirjanik, filmirežissöör ja produtsent Jaan Tootsen on sündinud 14. oktoobril 1975. aastal. Ta õppis 1994–1995 Eesti Humanitaarinstituudis ja 1995–2000 Tallinna Pedagoogikaülikoolis, mille lõpetas raadiorežii erialal. Alates 2000. aastast töötab Eesti Rahvusringhäälingus. Ta on raadiosarja "Ööülikool" kauaaegne toimetaja. Aastatel 2012–2016 oli Vabariigi Presidendi kultuurinõunik.

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2021 "Laste ööülikooli rännakud Muhumaal" Tudengifilm Kaasprodutsent
2020 "Fred Jüssi. Olemise ilu" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2020 "Kasvulava" Dokumentaalfilm Autor
2020 "Lilled, heinamaa ja päikesepaiste" Dokumentaalfilm Autor
2018 "Vello Salo. Igapäevaelu müstika" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
2016 "Vigala Sass - viimased lindid" Dokumentaalfilm Režissöör
2013 "Velosoofid" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2011 "Uus Maailm" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
Monteerija
Poomioperaator
2010 "3,2,1 - ilus hüpe" Dokumentaalfilm Helirežissöör platsil
2009 "Disko ja tuumasõda" Dokumentaalfilm Teksti lugeja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm