Avaleht

Astrid Lepa

Astrid Lepa

Näitleja ja telerežissöör Astrid Lepa (1936. aastani Lepler) on sündinud 7. aprillil 1924 Keilas. Lõpetas Tallinna 9. Keskkooli, õppis 1942–46 Tallinna Teatrikoolis (Tallinna konservatooriumi draamastuudio eriklassis) näitlemist ja 1948–50 Tallinna Muusikakoolis laulmist. Töötas 1944–49 Estonias, 1949–51 Draamateatris, 1951–52 Filharmoonia estraadis. Seejärel oli ta Nõmme Kultuurimaja kunstiline juht ning kino Pioneer administraator ja direktor. Alates 1949. aastast oli Astrid Lepa Tallinna Kinostuudio (hilisema Tallinnfilmi) dublaažinäitleja. 25.10.1957 – 07.06.1979 töötas ta Eesti Televisioonis režissööri assistendina ja režissöörina, kus tegi lisaks kontsertfilmidele muusikasaateid ja telelavastusi.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2008 "Pimedad aknad" Telemängufilm Ada
1979 "Külaline " Tudengifilm Kõrtsiline
1976 "Minu naine sai vanaemaks " Telemängufilm Naine tänaval
1973 "Ukuaru " Mängufilm Loreida ema
1972 "Heino Eller" Muud liigitused Režissöör
1970 "Tuulevaikus " Mängufilm Tuisu ema
1970 "Tuulevaikus reklaamrull" Reklaamfilm Ema
1969 "Meloodia 69" Muusikafilm Režissöör
Stsenarist
1969 "Nõukogude laul. Georg Ots" Muusikafilm Režissöör
1969 "W. A. Mozart… Georg Ots" Muusikafilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm