Avaleht

Vladimir Karasjov

Vladimir Karasjov

Ajakirjanik, ajaloolane, filmilavastaja ja publitsist Vladimir-Georg Karassev-Orgusaar (sünnipäraselt ja aastast 2012 uuesti Vladimir Georg Julian Orgusaar, 1953–1976 Vladimir Karasjov) sündis 14. detsembril 1931. aastal Tallinnas teenistuja Jaan (Joann) Orgusaare pojana. Pärast isa surma sõitis ta koos emaga Siberisse sugulaste juurde, kus võttis omale ka vene perekonnanime. Õppis 1955–58 Tomski Riiklikus Ülikoolis ajalugu ja kirjandust ning töötas Tomski oblasti teleraadiokomitee korrespondendina (1958–59). 1959–65 tudeeris Karasjov Moskvas Üleliidulises Riiklikus Kinematograafiainstituudis (ÜRKI, VGIK) filmiteadust ja alates 1960. aastast Sergei Gerassimovi juhendamisel ka mängufilmirežiid. 1964–65 osales ta Moskvas nn kinematograafilise teatri loomisel ja selle tegevuses. Tallinna naasnud, töötas Vladimir Karasjov 1965–69 Tallinnfilmis ja 1969–74 ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1976 "Noorsooteater Poolas" Muud liigitused
Dokumentaalfilm
Toimetaja
1974 "Autojuhid" Dokumentaalfilm Režissöör
1974 "Sepikoda" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1973 "Rasked aastad" Telemängufilm Režissöör
Stsenarist
1971 "Lindpriid I osa" Telemängufilm Režissöör
Stsenarist
1971 "Lindpriid II osa" Telemängufilm Režissöör
Stsenarist
1971 "Lindpriid III osa" Telemängufilm Režissöör
Stsenarist
1971 "Lindpriid IV osa" Telemängufilm Režissöör
Stsenarist
1969 "Uus aeg" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1969 "Väejuht" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm