Avaleht

Jüri Sillart

Avaleht

Jüri Sillart

Jüri Sillart

29.05.1943–10.09.2011

Operaator, lavastaja, produtsent ja õppejõud Jüri Sillart sündis 29. mail 1943 Tallinnas. Lõpetas 1961 Tallinna 21. Keskkooli ja 1970 Moskvas Üleliidulise Riikliku Kinematograafiainstituudi (ÜRKI) filmioperaatorina. Töötas 1970–1971 operaatorina Eesti Telefilmis (peale kontsertfilmide tegi palasid „Aktuaalsele kaamerale“), 1971–1994 operaator-lavastajana ja režissöörina Tallinnfilmis. 1997. aastast produtsent ja režissöör omaenda stuudios Kairiin OÜ. Töötas õppejõuna 1996. aastast Tallinna Kunstiakadeemias ja 1997. aastast Tallinna Pedagoogikaülikoolis. 2004. aastast Tallinna Ülikooli filmi ja video õppetooli juhataja professori ametis, alates 2006. aastast juhtis filmikunsti bakalaureuse- ja magistriõppekavasid Balti filmi- ja meediakoolis. 

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2011 "Idatuuled vinguvad " Tudengifilm Konsultant
2011 "Monumentum kikilipsuga" Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator
2007 "Mis iganes, Aleksander! " Mängufilm Juhendaja
2006 "Kuldrannake" Mängufilm Režissöör
2004 "Sest ma nagu linnukene" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
2002 "Leida lugu" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2001 "Peeter" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
2000 "Volli, sempre volli" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
1999 "Gotland-Saaremaa. Sõsarsaared" Dokumentaalfilm Produtsent
Operaator
1998 "Raplamaa" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm