Avaleht

Virve Koppel

Virve Koppel

Telerežissöör ja -lavastaja Virve Koppel on sündinud 7. oktoobril 1931 Tallinnas. 1947–51 tudeeris ta Tallinna Pedagoogilises Instituudis eesti keelt ja kirjandust ning 1951–56 jätkas õpinguid Moskvas A. V. Lunatšarski nimelise Riikliku Teatrikunsti Instituudi (GITIS) teatriteaduse osakonnas. Seejärel asus Koppel tööle televisioonis, kus töötas 1989. aastani (algul toimetajana, 1960–63 ja 1964–71 režissöörina ning 1971. aastast Eesti Televisioon noorte- ja lastesaadete toimetuse pearežissöörina).

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1988 "Nõmme" Dokumentaalfilm Režissöör
1985 "Põhjapõdramängud" Dokumentaalfilm Režissöör
1983 "Sõleke" Muusikafilm
Muud liigitused
Režissöör
1983 "Tuulelohe, luulelohe" Muusikafilm Režissöör
1981 "Lumelinn" Muusikafilm Režissöör
1981 "Maa keset merd" Dokumentaalfilm Režissöör
1977 "Kokku said meri ja mägi" Muusikafilm
Muud liigitused
Režissöör
1977 "Poiste saar" Dokumentaalfilm Režissöör
1975 "Esineb ansambel Smeritška" Muusikafilm Režissöör
1973 "Kukepüksid" Muusikafilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm