Avaleht

Vitali Gorbunov

Vitali Gorbunov

Kroonika- ja dokumentaalfilmide operaator ja režissöör Vitali Gorbunov sündis 28. mail 1920. aastal Tšeljabinski oblastis. Kutseoskused ja filmialase kõrghariduse omandas Gorbunov Moskva Üleliidulises Riiklikus Kinematograafia Instituudis. Tema diplomitööks sai Tallinna Kinostuudios valminud 20minutine dokumentaalfilm „Laulupidu Eestis” 1955. aasta üldlaulupeost. Filmitööd alustas ta Sverdlovski Kinokroonika Stuudios operaatori assistendina 1940. aastal. Pärast Teist maailmasõda tuli ta elama Eestisse ning 1946. aastast sai operaatori assistendina tööle Tallinna Kinokroonika Stuudiosse, hilisemasse Tallinnfilmi. Iseseisva kroonikapalade operaatorina alustas ta tööd 1952. aastal. Vitali Gorbunovi elutööks võibki pidada sadu ringvaatepalu, samuti mitmeid temaatilisi ringvaateid, tema filmograafiast leiab ka terve rea populaarteaduslikke ning tellitud dokumentaalfilme. Eesti Kinoliitu kuulus ...

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1990 "Tallinna Masinaehitustehas" Dokumentaalfilm
Muud liigitused
Režissöör
Stsenarist
1989 "Kaubamärgist" Muud liigitused
Reklaamfilm
Režissöör
1988 "Teatribinoklid" Reklaamfilm Režissöör
1987 "Metsa taastamisraie" Muud liigitused Režissöör
1987 "Rahva ustavad pojad" Muud liigitused
Dokumentaalfilm
Režissöör
1987 "Valgustid" Muud liigitused
Reklaamfilm
Režissöör
1986 "Käsitsitöö vähendamine ehitusel" Muud liigitused
Populaarteaduslik film
Režissöör
1986 "Südame kutsel" Muud liigitused
Dokumentaalfilm
Režissöör
Stsenarist
1985 "Rahu eest" Filmikroonika Režissöör
1985 "Sõjaliste teadmiste propagandist" Muud liigitused
Populaarteaduslik film
Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm