Avaleht

Kristiina Davidjants

Kristiina Davidjants

Filmilavastaja ja -kriitik Kristiina Davidjants sündis 9. detsembril 1974 Bakuus. Tema isa Artem Davidjants on kauaaegne Tallinna Pedagoogilise Instituudi õppejõud, kirjastuse Pangloss direktor, Eestis tegutsevate armeenlaste kultuuriseltsi juht ja Eesti Armeenia Rahvusühingu esimees. Kristiina Davidjants lõpetas 2001 Tallinna Pedagoogikaülikooli filmi ja video eriala dokumentaalfilmide režissöörina. Lisaks omandas ta 2004 samas kõrgkoolis kultuuriteooria magistri kraadi, läbis 2002 Jerevanis Sorose keskuse suveülikooli soouuringutele pühendatud õppekava ning täiendas end CIMO stipendiaadina 2004 Helsingi Ülikoolis.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Emade päev" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Tõlkija
2018 "Boss" Mängufilm Kaasprodutsent
2018 "Love Express" Dokumentaalfilm Kaasprodutsent
2017 "Armastus..." Dokumentaalfilm Toimetaja
2013 "Ühendav usk" Dokumentaalfilm Produtsent
2009 "Palusalu" Dokumentaalfilm Režissöör
Monteerija
2008 "Seks ja surm: Veresidemed" Mängufilm Režissöör
2007 "Nipernaadit otsimas" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2006 "Kuldrannake" Mängufilm Lennuki stjuardess
2003 "Intiimne linn" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm