Avaleht

Heiki Ernits

Heiki Ernits

Filmilavastaja ja karikaturist Heiki Ernits on sündinud 24. märtsil 1953 Tallinnas. Õppinud 1965-1971 Kohila Keskkoolis ja seejärel Tallinna Pedagoogilise Instituudi kunsti- ja tööõpetuse erialal, mille lõpetas 1975. Samast aastast Tallinna 42. Keskkooli tööõpetuse õpetaja. 1978. aastast tööl Tallinnfilmis joonisfilmide kunstnikuna ja hiljem režissöörina. Esimene filmitöö oli kunstnik-lavastaja assistendina Rein Raamatu joonisfilmi "Põld" (1978) juures.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Lotte ja kadunud lohed " Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Foonikunstnik
2017 "Lotte lood" Teleseriaal Stsenarist
2016 "Karude tekkimine" Animafilm Kunstnik
2011 "Lotte ja kuukivi saladus" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
3D tekstuur
2007 "Must lagi" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Värvikunstnik
2007 "Sügiseleegia" Animafilm Värvikunstnik
2007 "Tuled öös" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
2006 "Leiutajateküla Lotte" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Foonikunstnik
2002 "Kontsert Porgandipirukale" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
2001 "Lepatriinude jõulud" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Foonikunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm