Avaleht

Juhan Aare

Juhan Aare

Ajakirjanik, poliitik, dokumentaal -ja reklaamfilmide stsenarist ja produtsent Juhan Aare sündis 20. veebruaril 1948 Tallinnas. Lõpetas 1972  Tartu Ülikooli majandusteaduskonna ja 2000 Tallinna Pedagoogikaülikooli poliitikateaduste magistratuuri.  Kutseline ajakirjanik 1969-1991. Osales aktiivselt riigi poliitikaelus, oli üks fosforiidisõja algatajaid: kutsus 1987. aastal ETV ajakirjaniku ja keskkonnateemasid kajastava saate „Panda“ saatejuhina ellu üldrahvaliku  võitluse Virumaale fosforiidikaevanduste rajamise vastu. Rahvaalgatusest kasvas välja ühing Eesti Roheline Liikumine, kus Juhan Aare oli ka esimene juhatuse esimees. Aastatel 1988–1990 ENSV Ülemnõukogu ja 1992–1999 Riigikogu liige. 1999 pühendus dokumentaalsete kultuurfilmide loomisele („Eestlased Kremlis“, Tartu rahulepingust ja MRP salaprotokollidest rääkiv „Põlevad piirid“, „Fosforiidilõks“ jm). 1999–2001 oli ta Creare OÜ ...

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2006 "Eestlased Kremlis" Dokumentaalfilm Produtsent
Stsenarist
Operaator
2002 "Mets - meie südames" Dokumentaalfilm Stsenarist
2002 "Pihkva mudel mets" Dokumentaalfilm Stsenarist
2002 "Tõe jälgedel" Dokumentaalfilm Stsenarist
2002 "Ühine mets" Dokumentaalfilm Stsenarist
2001 "Vääriselupaigad" Dokumentaalfilm Stsenarist
2000 "Miks just lehtpuu?" Muud liigitused Stsenarist
1998 "Eesti politsei" Muud liigitused Stsenarist
1998 "Euroopale lähemale" Muud liigitused Stsenarist
1998 "Põhjamaa metsade lapsed" Dokumentaalfilm Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm