Avaleht

Helene Vannari

Avaleht

Helene Vannari

Helene  Vannari

vaata ka Helene Pillak

Näitleja Helene Vannari (aastast 1969 Helene Pillak) sündis 20. märtsil 1948 Kilingi-Nõmmel. Ta lõpetas 1966. aastal Tartu 1. töölisnoorte keskkooli ja 1970. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri IV lennu (kursuse juhendaja Voldemar Panso). Aastatel 1970–1974 töötas näitlejana Ugala teatris, alates 1976. aastast Eesti Riiklikus Noorsooteatris (alates 1994 Tallinna Linnateater). Mängis filmides ("Rahu tänav", 1991, Tallinnfilm; "Minu Leninid", 1997, Faama Film, Lenfilm; "Meeletu", 2006, Taska Film, Eesti Televisioon; "Eestlanna Pariisis", 2012, Amrion, TS Productions, La Parti Production; "Kertu", 2013, Amrion), kuuldemängudes ("Hall mees", 1999; "Puhastus", 2011), telelavastustes ("Onu Tik-Taki seiklused", 1981) ja telesarjades ("Wikmani poisid", 1995; "ENSV", aastast 2010; "Saare sosinad", ...

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2021 "Eesti matus" Mängufilm Proua kaubanduskeskuses
2020 "Sipsik " Animafilm Vanaema (hääl)
2019 "EnsV" Teleseriaal Aino Kessner
2017 "Lotte lood" Teleseriaal karuema Urve
2013 "Kertu" Mängufilm Helga
2013 "Mägede varjud" Teleseriaal Imbi Meeker
2013 "Maja, mis peegeldab ajalugu" Tudengifilm Koristaja
2012 "Eestlanna Pariisis " Mängufilm Mai
2012 "Saare sosinad" Teleseriaal Imbi Meeker
2012 "Tupiktänava mehed" Teleseriaal Helju (Arturi ämm)

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm