Avaleht

Marianna Kaat

Marianna Kaat

Filmiprodutsent ja režissöör Marianna Kaat on sündinud 7. detsembril 1957 Tallinnas. 1976–1981 õppis Leningradis Teatri-, Muusika- ja Kinematograafiainstituudis teatriteadust (praegu Teatrikunstide akadeemia), aastail 1983–1985 samas aspirantuuris, 1986 kaitses kunstiteaduste kandidaadi väitekirja teemal "Protagonisti probleem eesti mängufilmis 1970.–1980. aastatel“. Töötanud 1981–1982 Eesti Filmilaenutuse ja Reklaami Valitsuses infobülletääni Ekraan toimetajana, 1986–1991 Eesti Telefilmis režissööri assistendi ja toimetajana ning 1995–1999 Eesti Televisioonis hankeprogrammi ostjana, olnud 1992–2003 Concordia Rahvusvahelise Ülikooli meediaõppejõud. Eesti Telefilmis valmisid tema esimesed dokumentaalfilmid režissöörina "Mitte ainult kodumeri" (1989) ja "Oma sõnadega" (1991). 1998 asutas Marianna Kaat oma tootmisfirma Baltic Film Production.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2021 "Matz" Dokumentaalfilm Produtsent
2020 "Ülo Sooster. Mees, kes kuivatas rätikut tuule käes" Dokumentaalfilm Peaprodutsent
2017 "14 käänet" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Autor
2017 "Nõukogude hipid" Dokumentaalfilm Konsultant
2016 "Suguvõsa" Dokumentaalfilm Produtsent
2015 "Põranda all" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2012 "Tööpealkiri: Imelaps" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2010 "Auk nr 8" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2010 "Lobotoomia" Dokumentaalfilm Produtsent
2008 "Isemoodi muinasjutt" Mängufilm Kaasprodutsent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm