Avaleht

Peep Puks

Avaleht

Peep Puks

Peep Puks

Dokumentaalflmide lavastaja ja telerežissöör Peep (täisnimega Toivo-Peep) Puks on sündinud 17. aprillil 1940 Tallinnas. Ta õppis Tallinna 29. Mittetäielikus Keskkoolis (praegu Kivimäe põhikool) ja Tallinna 10. Keskkoolis (praegu Nõmme Gümnaasium). Lõpetas 1964 Tartu Riikliku Ülikooli ajaloo-keeleteaduskonna ajakirjanikuna, olles üks esimesi, kelle diplomitöö käsitles televisiooni ("Televisiooni spetsiifikast"). 1966. aastast töötas Tallinnfilmis, algul kinoringvaate "Nõukogude Eesti" ja dokumentaalfilmide toimetajana, 1971–91 dokumentaalfilmide režissöörina. 1991–2000 jätkas autor-režissöörina Eesti Televisiooni haridus- ja kirjandussaadetes, hiljem Eesti Telefilmis.

Vaata intervjuud: Intervjuu Peep Puksiga

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Ahto. Unistuste jaht" Dokumentaalfilmid Toimetaja
2018 "Jagatud valgus " Dokumentaalfilmid Toimetaja
2011 "Päikeselill" Dokumentaalfilmid Toimetaja
2011 "Roots - sada aastat sõda ja muusikat" Dokumentaalfilmid Konsultant
2009 "Rohukonna laul" Tudengifilmid Juhendaja
2009 "Sõnumitooja" Tudengifilmid Juhendaja
2009 "Teisel pool teed" Tudengifilmid
Dokumentaalfilmid
Toimetaja
2006 "Tiim" Dokumentaalfilmid Režissöör
Stsenarist
2005 "Kutse" Dokumentaalfilmid Režissöör
Stsenarist
2005 "Südame kutse. Inna Taarna" Tudengifilmid Juhendaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm