Avaleht

Leino Rei

Leino Rei

Näitleja ja lavastaja Leino Rei on sündinud 18. märtsil 1972. aastal. Lõpetanud 1998. aastal Eesti Humanitaarinstituudi teatriõppetooli näitlejameisterlikkuse erialal (juhendaja Lembit Peterson) ja 2018. aastal Tartu Ülikooli kultuurikorralduse eriala magistriõppe cum laude. Töötanud näitlejana stuudios Thetrum 1994–2002, NUKU teatris 2002–2006, aastatel 2006–2017 oli vabakutseline näitleja ja lavastaja. Alates 2017. aastast töötab NUKU teatris näitleja ja lavastajana. Mänginud filmides ja TV-sarjades.

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Kapten Morten lollide laeval" Animafilm Kirjeldustõlk
Kirjeldustõlke lugeja
2018 "Lõks" Teleseriaal Tauno, Taavi
2018 "Tuliliilia " Mängufilm Uurija
2017 "Lotte lood" Teleseriaal jänes Wolfgang
2016 "Klassikokkutulek" Mängufilm Roland
2014 "Väikelinna detektiivid" Teleseriaal Mait MAidla
2013 "Free Range" Mängufilm Kirjeldustõlk
Kirjeldustõlke lugeja
2013 "Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus" Mängufilm Mait Maidla
2011 "Idioot" Mängufilm Kirjeldustõlk
Kirjeldustõlke lugeja
2010 "Riigimehed" Teleseriaal Arst

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm