Avaleht

Raimo Jõerand

Raimo Jõerand

Dokumentaalfilmide režissöör Raimo Jõerand on sündinud 15. juulil 1972. aastal Tallinnas. Ta on õppinud Tartu Ülikoolis, Eesti Humanitaarinstituudis ja Tallinna Pedagoogikaülikooli filmiosakonnas. 2001. aastal  lõpetas ta TPÜ filmi ja video õppetooli II lennu dokumentaalfilmide režissöör-operaatorina, kõrvalerialaks montaažirežissöör. Jõerand on töötanud ajakirjaniku, toimetaja ja tõlkijana. 1999–2003 töötas ta Concordia Rahvusvahelises Ülikoolis Eestis telestuudio tehnika- ja tootmisjuhina. 2003–2005 oli OÜs Eetriüksus (filmiproduktsioonifirma Ruut) mängufilmide peaprodutsent. Ta on juhendanud Eesti kõrgkoolides kursuseid dokumentaalfilmist, montaažist ja stsenaristikast. 2006–2013 töötas Eesti Filmi Sihtasutuses filmieksperdina, valdkonnaks dokumentaalfilmid ja stsenaariumide arendus. Jõerand on olnud mitmete eesti dokumentaal- ja mängufilmide stsenaariumi ja montaaži konsultandiks, samuti esindanud Eesti dokumentaalfilmi  ...

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Peep Puksi lugu (tootmises)" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2018 "Ahto. Unistuste jaht" Dokumentaalfilm Stsenaariumi konsultant
2018 "Hetk ajaloos" Teleseriaal Režissöör
Stsenarist
2018 "Rodeo" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Off-line montaaž
2012 "Umbkotid" Telemängufilm Raimo Jõerand
2009 "Pangarööv " Mängufilm Toimetaja
2006 "Sinimäed" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2004 "Võõras" Tudengifilm Produtsent
2003 "Kaksikelu" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2002 "Agent Sinikael " Mängufilm Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm