Avaleht

Krista Jutt

Produtsent, stsenarist, režissöör ja monteerija Krista Jutt on sündinud 18. aprillil 1968. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1995. aastal Tallinna Kunstiülikooli keraamika erialal, õppis 2009–2012 Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis stsenaristikat (kursuse juhendajad Jüri Sillart ja Tiina Lokk) ning kaitses kunstide magistrikraadi täispika mängufilmi „Tavaline tüdruk“ stsenaariumiga (Masterʼs thesis: Original Screenplay Ordinary Girl). Töötanud disaineri ja küljendajana reklaamiagentuurides, alates 2014. aastast juhib produktsioonifirmat Terendus. Filmitöö kõrvalt teinud muusikavideoid ja reklaamklippe. Lisaks tegutseb veebidisainerina ning annab Adobe kujundusprogrammide (Photoshop, Illustrator, InDesign) koolitusi ja montaažikoolitusi programmiga Premiere Pro. Eesti Dokumentalistide Gildi liige.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Labor" Dokumentaalfilm
Muud liigitused
Režissöör
2017 "3D" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Operaator
Monteerija
2015 "Anagama" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Operaator
2012 "Codex Gigas " Tudengifilm Režissööri assistent
2010 "Õndsus" Tudengifilm Toimetaja
2009 "Kelder" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik
Operaatori assistent
2009 "Tort" Tudengifilm Stsenarist
2008 "Kontor" Amatöörfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm