Avaleht

Andris Feldmanis

Andris Feldmanis

Stsenarist Andris Feldmanis on sündinud 21. septembril 1982. aastal. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli filosoofiateaduskonna ajaloo erialal. Ta on varem töötanud ajakirjanikuna, olnud Eesti Päevalehe kultuurikülgede filmitoimetaja ning copywriter reklaamiagentuuris Tank. Kirjutanud koos kaasstsenaristi Livia Ulmaniga stsenaariume telesarjadele “Ohtlik Lend” (ETV), “Kättemaksukontor” (TV3), “Kodu keset linna”/”Elu keset linna” (TV3) ja “Keeris” (TV3) ning filmidele “Teesklejad” ja “Roosa kampsun” (Amrion). Nende stsenaariumi järgi tehtud Soome-Eesti-Venemaa-Saksamaa koostööfilm „Kupee nr 6” (rež Juho Kuosmanen) esilinastus Cannes’is 2021. aasta juulis ning võitis seal Grand Prix'.

Feldmaniselt ilmus 2016. aasta sügisel debüütromaan „Viimased tuhat aastat“.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2021 "Kupee nr 6" Mängufilm Stsenarist
2018 "Mihkel " Mängufilm Stsenaariumi konsultant
2016 "Polaarpoiss" Mängufilm Tõlkija
2016 "Teesklejad" Mängufilm Stsenarist
2015 "Keeris" Teleseriaal Stsenarist
2014 "Roosa kampsun" Mängufilm Stsenarist
2012 "Elu keset linna" Teleseriaal Stsenarist
2003 "Kodu keset linna" Teleseriaal Stsenarist
"Erik Kivisüda " Mängufilm Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm