Avaleht

Arvo Iho

Arvo Iho

Režissöör ja operaator Arvo Iho on sündinud 21. juunil 1949. aastal Rakveres ingerisoome peres. Tema haridustee algas Roela 9-klassilises koolis ja Rakvere internaatkoolis. 1976. aastal lõpetas ta Moskvas Üleliidulise Riikliku Kinematograafiainstituudi operaatorina. Aastatel 1971—1972 töötas Iho Tallinnfilmis operaatori assistendina, 1975—1991 mängu- ja dokumentaalfilmide operaatorina, aastast 1985 ka mängufilmide režissöörina. 1992 asutas Tallinna Pedagoogikaülikooli filmi ja video õppetooli ja oli 1996. aastani selle juhataja. 2006. aastast on ta Balti Filmi- ja Meediakooli filmierialade õppejõud. Arvo Iho on õpetanud filmindust Sri Lankal, USAs, Soomes ja Šveitsis, fotograafiat Eesti Kunstiakadeemias ning fotograafiat ja videot Viljandi Kultuuriakadeemias. 1993—1994 oli Eesti Kinoliidu esimees (liige 1979. ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2014 "EINASTO 11577" Dokumentaalfilm Operaator
2011 "Ainult meie kolm" Tudengifilm Konsultant
2009 "Pihv" Tudengifilm Juhendaja
2004 "Euroflot" Mängufilm Produtsent
Režissöör
2004 "Kasvamise aeg" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2004 "Marina Kuvaitseva ja üksildased naised" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
2001 "Karu süda " Mängufilm Kaasprodutsent
Režissöör
Stsenarist
Monteerija
II operaator
Fotograaf
1998 "Kallis härra Q " Mängufilm Operaator
1998 "Libarebased ja kooljad" Tudengifilm Operaator
1998 "Tappev Tartu " Mängufilm
Amatöörfilm
Arnold Kere

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm