Avaleht

Toomas Hõrak

Toomas Hõrak

Lavastuskunstnik Toomas Hõrak sündis 22. märtsil 1951. aastal Tartus. Ta õppis 1958–1969 Tartu 2. Keskkoolis, lõpetas 1975. aastal Tartu Kunstikooli ja 1980 dekoratiiv-tarbekunsti erialal (klaasikunstnikuna) Eesti Riikliku Kunstiinstituudi. Oli 1980–1996 Tallinnfilmi kunstnik-lavastaja („Saja aasta pärast mais”, 1986; „Varastatud kohtumine”, 1989; „Äratus”, 1990; „Tulivesi”, 1994 jm), seejärel tegutses vabakutselise teatri-, televisiooni- ja filmikunstnikuna. Oli 2004. aasta üldlaulupeo kunstnik. Pidas loenguid Arvo Iho filmikursusele TPedIs (praegune Tallinna Ülikool) ning Tallinna Ülikooli filmirežii ja Eesti Kunstiakadeemia stsenograafia üliõpilastele. 2005. aastal juhendas Tallinna Ülikooli filmi- ja videoeriala üliõpilaste filmilavastuslikke kursusetöid ning töötas lektorina sama ülikooli magistriõppes.

Toomas Hõrak oli 30 filmi kunstnik („Minu Leninid”, 1997, ...

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Kunstnik
2016 "Õnn tuleb magades" Mängufilm Kunstnik
2011 "Kirjad Inglile " Mängufilm Kunstnik Performansis osaleja
2011 "Üks mu sõber " Mängufilm Kostüümikunstnik
2006 "Kelgukoerad" Teleseriaal Kunstnik
2006 "Ruudi " Mängufilm Kunstnik
2002 "Jätkusõja viimased sõdurid" Dokumentaalfilm Kunstnik
2000 "Lunastus" Mängufilm Kunstnik
Kostüümikunstnik
1998 "Isa" Telemängufilm Kunstnik
1997 "E2-E4" Mängufilm Kunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm