Avaleht

Elo Soode

Elo Soode

Filmikunstnik ja concept artist Elo Soode on sündinud 21. märtsil 1986. aastal. Ta on lõpetanud 2008. aastal Eesti Kunstiakadeemia stsenograafia osakonna ning 2014. aastal National Film and TV School'i (Suurbritannia) filmikunstniku erialal. Soode varasemate tööde hulka kuuluvad muu hulgas mängufilmid „Paddington 2“ (2017), „Häving“ (2018) ning telesarjad „Tšernobõl“ (2019) ja „Suur“ (2020). Ühendkuningriigi, Belgia, Eesti, Serbia ja Rootsi ühistööna valminud ulmefilmi „Alljumalad“ (2020, režissöör Chino Moya) juures tehtud concept artist’i tööga kandideerib Elo Soode Briti Sõltumatule Filmiauhinnale ehk BIFA-le, jagades nominatsiooni kunstnik Marketa Kornikovaga. Auhinnad antakse kätte 21.02.2021.

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2022 "Tagurpidi torn" Mängufilm Visuaalkunstnik
2020 "Alljumalad" Mängufilm Kunstnik
2019 "Maria paradiis" Mängufilm Visuaalkunstnik
2019 "Skandinaavia vaikus" Mängufilm Visuaalkunstnik
2018 "Seltsimees laps " Mängufilm Kunstnik
Dekoraator
2013 "Karikakramäng II: Foto" Mängufilm Kunstnik
2011 "Kirjad Inglile " Mängufilm Kostüümikunstnik
2011 "Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta " Mängufilm Kunstnik
2011 "Legend vägevast seebist" Tudengifilm Kunstnik
2010 "Kutsar koputab kolm korda" Mängufilm Kunstnik-multiplikaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm