Avaleht

Kristjan Svirgsden

Kristjan Svirgsden

Režissöör ja operaator Kristjan Svirgsden on sündinud 13. septembril 1954 Tallinnas. Lõpetas 1987 Tallinna Pedagoogilise Instituudi kultuurharidustöö režii eriala, töötas 1972 – 1993 Eesti Telefilmis operaatori assistendi, operaatori ja režissöörina. 1993 rajas firma Svirgsden OÜ, kus on tänaseni tegev režissööri ja operaatorina. 1995-1997 TV-sarja “Osoon” režissöör/operaator, 1998-2002 YLE-1 Baltikumi korrespondentpunkti operaator, 2002 – 2007 tegi operaatoritöid nii Eesti telekanalitele kui ka rahvusvahelistele korrespondentidele: Soome, Rootsi, Norra, Makedoonia TV-le ja Deutsche Wellele. Eesti Kinoliidu liige 1987. aastast.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2014 "Heinz Valk" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2013 "Okupeeri oma müür" Dokumentaalfilm Operaator
2012 "Tõsise näoga mees" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2011 "Mida ei mäleta, pole olnd" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2010 "Kalevite kanged pojad" Dokumentaalfilm Operaator
2010 "Nagu kärbeste sumin" Dokumentaalfilm Operaator
2009 "Disko ja tuumasõda" Dokumentaalfilm II operaator
2009 "Hurda kutsikad. Eesti Üliõpilaste Selts" Dokumentaalfilm Operaator
2009 "Pangarööv " Mängufilm Trahteri külaline
2008 "Doktor Kloun" Dokumentaalfilm Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm