Avaleht

Uno Loit

Uno Loit

Näitleja Uno Loit sündis 30. aprillil 1925 Tapal. Lõpetas 1943 Tallinnas tööstuskooli, õppis 1943–45 Riiklikus Draamastuudios. Töötas 1945–47 Draamateatris, 1947–52 ja 1958–69 Endlas (seal tegeles ta ka lavastamisega), oli 1969–78 Pärnu Rajooni Kultuurimaja direktor. Mänginud filmides ("Mis juhtus Andres Lapeteusega?", 1966, "Keskpäevane praam", 1967, "Punane väljak", "Varastatud rong", mõlemad 1970). ENSV Teatriühingu liige (1948–69). Uno Loit suri 2. novembril 1984 Kihnus.

Oli abielus näitlejate Herta Elviste ja Lia Tarmoga (18.03.1923–29.11.1996).

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1974 "Ohtlikud mängud " Mängufilm Fregattkapten
1971 "Tuuline rand " Mängufilm
1970 "Valge laev " Mängufilm Veteran
1968 "Hullumeelsus " Mängufilm Muusik
1967 "Keskpäevane praam " Mängufilm Invaliid
1966 "Mis juhtus Andres Lapeteusega? " Mängufilm Roogas

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm