Avaleht

Sten Šeripov

Sten Šeripov

Helilooja, muusik ja muusikaprodutsent Sten Šeripov on sündinud 4. veebruaril 1975. aastal Tallinnas. Ta on õppinud ärijuhtimist ja filosoofiat ning täiendanud end erialaselt Berliinis Euroopa  Filmiakadeemia Film and Sound Master Class’is. Šeripov on loonud muusikat filmidele ja teleseriaalidele alates aastast 2007. Tema tööde hulgas on palju rahvusvahelisi koostöid, näiteks Lõuna-Korea režissööri Kyu-hwan Jeon’ga, Laosest pärit Mattie  Do’ga ning Kuldgloobusele ja Oscarile kandideerinud Zaza Urušadzega. Oma töös kombineerib ta sageli klassikalisi instrumente kaasaegsete helimaailmadega ja innovaatiliste tehnoloogiatega. Šeripov on ka tunnustatud muusikaprodutsent ja laulukirjutaja, võitnud mitmeid muusikaauhindu. Ta on mänginud ansamblites Holmes, J.M.K.E., Röövel Ööbik, Jarek Kasar, Vaiko Eplik ja Eliit.

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Teel taevasse" Dokumentaalfilm Helilooja
2019 "Südamering" Dokumentaalfilm Helilooja
2018 "Eia jõulud Tondikakul" Mängufilm Helilooja
2018 "Pank " Teleseriaal Helilooja
2018 "Võta või jäta " Mängufilm Helilooja
2017 "Minu näoga onu" Mängufilm Helilooja
2017 "Paha lugu: Nissan Patrol" Mängufilm Helilooja
2017 "Pihtimus" Mängufilm Helilooja
2016 "Kala-kala" Mängufilm Helilooja
2016 "Kallis õeke" Mängufilm Helilooja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm