Avaleht

Elina Reinold

Elina Reinold

Näitleja Elina Reinold on sündinud 28. detsembril 1971. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1990. aastal Tallinna 7. Keskkooli ja 1994. aastal Eesti Muusikaakadeemia lavakunstikateedri XVI lennu (kursuse juhendaja Ingo Normet). Töötas 1993–2006 Eesti Draamateatris, hiljem olnud vabakutseline näitleja. Mänginud filmides, nt peaosad Valentin Kuigi V. Nabokovi ainetel lavastatud mängufilmis „Lurjus“ (1999, Onfilm) ja Toomas Hussari täispikas komöödiafilmis „Seenelkäik“ (2012, Allfilm).  Viimases tehtud Viivi Kägu rolli eest pälvis parima naisnäitleja auhinna Marrakechi rahvusvahelisel filmifestivalil 2012; andnud hääle tegelastele animafilmides (nt „Leiutajateküla Lotte”, 2006; „Ussinuumaja”, 2012; „Lotte ja kadunud lohed“, 2019; kõik Eesti Joonisfilm); mänginud kuuldemängudes („Kättemaksu kuninganna”, 1996; „Püha Graal”, 2002) ning ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "The Contentment" Tudengifilm Nela
2019 "Lotte ja kadunud lohed " Animafilm Viktor (hääl)
2018 "Lõbus perekond" Mängufilm Ebasõbralik klient
2018 "Teine võimalus" Teleseriaal
2018 "Tuliliilia " Mängufilm Nõid
2016 "Päevad, mis ajasid segadusse" Mängufilm Malle
2015 "Teekond Ussinuumajani" Dokumentaalfilm Naine (hääl)
2014 "Põhjatäht" Animafilm (hääl)
2013 "Külaline" Tudengifilm Vilma
2012 "Seenelkäik " Mängufilm Viivi Kägu

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm