Avaleht

Sten Karpov

Sten Karpov

Näitleja Sten Karpov on sündinud 2. juulil 1984. aastal Võrus. Ta lõpetas aastal 2003 Võru Kreutzwaldi Gümnaasiumi. Näitlejahariduse omandas aastatel 2003–2007 Viljandi Kultuuriakadeemias (lõpetas VI lennu cum laude, kursuse juhendaja Kalju Komissarov). Aastatel 2007–2014 töötas Karpov draamanäitlejana Pärnu Endla teatris, 2014–2016 oli ta näitleja Vanemuises ja aastast 2016 uuesti Pärnu Endla teatris. Osalenud ka Eesti Draamateatri lavastustes, projektimuusikalides ("Fame") ning telesarjades. Keskne roll oli tal lühimängufilmis "Roosa kampsun". 2008. aastal pälvis ta Kristallkingakese auhinna, millega pärjatakse noori näitlejaid esimeste märkimisväärsete lavatööde eest, ning 2015. aastal Ants Lauteri nimelise auhinna.

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Karv" Mängufilm Leo
2018 "Omad" Mängufilm Jürgen
2018 "Seltsimees laps " Mängufilm Sõdur Dima
2015 "Restart" Teleseriaal Gerd Paas
2014 "Roosa kampsun" Mängufilm
2012 "Nurjatud tüdrukud" Teleseriaal uurija Karabulin
2012 "Vasaku jala reede " Mängufilm Pundijuht "Ketas"
2010 "Nüüd" Tudengifilm Kauri
2010 "Põrgu ekspress" Tudengifilm Noor Jüri
2009 "Blow " Tudengifilm Juhan

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm