Avaleht

Jan Uuspõld

Jan Uuspõld

Näitleja Jan Uuspõld on sündinud 14. detsembril 1973. aastal Tallinnas. Ta lõpetas põhikooli Keila 1. Keskkoolis 1989. aastal ja seejärel siirdus Tallinna I Kutsekeskkooli, kus omandas keskhariduse ja ofsettrükkali eriala. Põhikooli ajal hakkas tegelema muusikaga, mängides ja lauldes mitmes bändis (Trakulla, Teine Elu, Wash&Go, Luxury Filters), aga samuti ka koolikooris. Enne lavakunstikooli ja armeeteenistust jõudis töötada veel trükkali, pottide-pannide müüjana ja Karjakülas rebasetalitajana. 1994. aastal astus ta Eesti Muusikaakadeemia Kõrgemasse Lavakunstikooli, mille lõpetas 1998. aastal XVIII lennuga (juhendaja Priit Pedajas). Aastatel 1998–2013 töötas  Uuspõld näitlejana Eesti Draamateatris, 2005–2007 ka Vanemuises. Lisaks tööle repertuaariteatrites on ta tegutsenud enda produktsioonifirmades Monoteater (2009–2014) ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2021 "Eesti matus" Mängufilm Sass
2021 "Kiik, Kirves ja Igavese Armastuse Puu" Mängufilm
2020 "Kratt" Mängufilm Pastor
2020 "Sipsik " Animafilm Rotipoiss (hääl)
2019 "Klassikokkutulek 3: Ristiisad" Mängufilm Koolitaja
2019 "Lahutus Eesti moodi" Teleseriaal Aksel
2019 "Vanamehe film " Animafilm Piimavana (hääl)
Saemees Jan (hääl)
2018 "Hetk ajaloos" Teleseriaal Konstantin Konik
2018 "Kapten Morten lollide laeval" Animafilm Madrused Zigfried ja Zagfried(hääl)
2017 "Hilisõhtune Naansense" Tudengifilm Saatekülaline

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm