Avaleht

Uku Uusberg

Uku Uusberg

Näitleja ja lavastaja Uku Uusberg on sündinud 7. detsembril 1984. aastal Raplas. Ta lõpetas 2003. aastal Rapla Ühisgümnaasiumi ja 2008. aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli XXIII lennu lavastajana (kursuse juhendaja Ingo Normet). 2008–2012 töötas näitlejana Eesti Draamateatris. Alates 2012. aastast töötab samas lavastajana. Teatritöö kõrvalt mänginud ka filmides, nt „Sigade revolutsioon“ (2004), „Malev“ (2005), „Tulnukas“ (2006), „Jan Uuspõld läheb Tartusse“ (2007), „Buratino“ (2009), „Tõde ja õigus“ (2019) ning telesarjades, nt „Tuulepealne maa“ (2008), „Alpimaja“ (2012), „Alo“ (2018) jm. Pälvinud mitmeid teatripreemiaid.

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Tõde ja õigus" Mängufilm Oru sulane Kaarel
2018 "Alo" Teleseriaal GUido
2013 "Elavad pildid" Mängufilm Noorhärra
2012 "Alpimaja" Teleseriaal Lauri Raudsepp
2012 "Päikeseratas" Tudengifilm Kristos
2012 "Süvahavva" Teleseriaal Feliks
2009 "Buratino" Mängufilm Kass
2009 "Koolja" Tudengifilm Tuubamängija
2008 "Tuulepealne maa" Teleseriaal Peeter Eiso
2006 "Roosa kleit ja nahksed püksid" Tudengifilm Gena

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm