Avaleht

Raimund Felt

Raimund Felt

Filmidirektor ja produtsent Raimund Felt sündis 3. veebruaril 1930. aastal Järvamaal Vodja külas poepidaja perekonnas. Ta käis Öötla algkoolis ning seejärel Paide gümnaasiumis. 1948. aastal astus Tallinna Polütehnilise Instituudi keemia-mäeteaduskonda, kuid valitud eriala ei tundunud õige ja õpingud jäid pooleli. Töötas mitmel pool, põhiliselt ETKVLi süsteemis. 1976. aastal lõpetas TPI tööstusliku raamatupidamise erialal. Filmi juurde sattus Felt 1960. aastal juhuslikult, tuttava kutsel – parajasti käis „Vallatute kurvide“ panoraamvariandi “Ohtlikud kurvid“ käikulaskmine ja filmidirektor Kullo Must vajas n-ö asjaajajat. Järgmisel aastal „Ühe küla meeste“ juures oli Felt direktori asetäitja ja seejärel „Jalgrattataltsutajates“ (1963) juba Kullo Musta kõrval selle filmi direktor. Raimund ...

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1997 "Hella Wuolijoki" Dokumentaalfilm Produtsent
1996 "Teatri juubel" Dokumentaalfilm Produtsent
1995 "Mineviku heli" Dokumentaalfilm Produtsent
1994 "Ameerika mäed " Mängufilm Produtsent
1992 "Luukas " Mängufilm Produtsent
1992 "Need vanad armastuskirjad" Telemängufilm Direktor
1991 "Surmatants " Mängufilm Direktor
1985 "Puud olid... " Mängufilm Direktor
1984 "Hundiseaduse aegu " Mängufilm Direktor
1983 "Lurich" Reklaamfilm Direktor

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm